donderdag 17 januari 2013

Participatiehuis werkt!

Ik ben trots op het Culemborgs Participatiehuis. In het CPH worden mensen intensief begeleid naar werk. Dat gebeurt op een professionele manier door de trajectbegeleiders. En natuurlijk ook door de werkmeesters, die mensen vaardigheden aanleren waarmee ze aan de slag kunnen. Door de goede contacten die de medewerkers van het CPH met het bedrijfsleven hebben, weten ze naar welke functies vraag is. Daar proberen ze op in te spelen.
Om dit proces in goede banen te leiden, zijn korte lijnen nodig. Het was een gouden greep om alles wat nodig is om te participeren, samen te brengen onder één dak. Dat dak staat aan de Pascalweg in Culemborg, midden in de bedrijvigheid. Dus ook nog eens korte lijnen naar de ondernemers.
Vanuit het CPH wordt er alles aan gedaan om mensen mee te laten doen. Van de cliënten wordt natuurlijk ook een actieve houding verwacht. Met dit blog worden ze goed op de hoogte gehouden.
Voor mij is het CPH een succes en tevens een bewijs dat je de beste resultaten boekt door goed samen te werken en de lijnen kort te houden. Het werkt echt!

Huub van Oorschot, wethouder